SBK Skåne

info från distrikt och klubbar

 

COVID 19

Under denna rubrik läggs information om COVID 19 från SBK.

Nya direktiv hittas på https://www.brukshundklubben.se/kontakt/om-oss/coronapandemin/ 


 

Nyhetsarkiv

Vi tittar på hur hundarna fungerar i olika situationer och om hunden är lämplig finns möjlighet att få göra inträdesprov. De ekipage som vi anser är lämpliga att gå räddningsutbildningen kommer att erbjudas en plats till provet i februari. 

För att kunna utbilda sig och sin hund till räddningsekipage ställer Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, en hel del krav och dessa krav gäller även för deltagande i förträffarna.
Ekipaget utbildas för internationell tjänst, då Sveriges styrka åker iväg t.ex. vid jordbävningar. Krav på föraren: Helt frisk - ej medicinberoende, god fysisk och psykisk kondition, kunna läsa, förstå och prata engelska, kunna lämna sitt arbete med kort varsel, ålder 18-60 år,
Krav på hunden: Helt frisk - ej medicinberoende, försäkrad, HD röntgen med bedömning A eller B samt ED röntgen med bedömning UA, ålder 1-3 år vid kursstart, MH med godkänt på skotten (behöver inte vara klart vid kursstart)
Förutom detta krävs ett brinnande intresse och ett stort engagemang. För att få fram en räddningshund krävs mycket träning och vi tränar två dagar i veckan (en vardag och en dag på helgen). Man måste alltså vara beredd på att avsätta en hel del tid till detta. Grundutbildningen tar 1,5 år och därefter följer kompletterande utbildningar samt träningar resten av hundens liv som räddningshund.
Detta är endast en liten presentation av räddningsutbildningens innehåll och krav. Fullständig info samt krav hittar du på http://www.brukshundklubben.se/
OM Du vill delta på förträffarna kan Du anmäla Dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Skriv några rader om Dig och Din hund samt varför du är intresserad av Räddningshundutbildningen.
 
Hälsningar Susanne Helgason
Veberöds Brukshundklubb


Svenska Brukshundklubben Skånes Distrikt

c/o Kirsten Silow Örnberg, Lövsångaregatan 15, 235 37 VELLINGE

Pg 126173-4 - Org.nr 838202-1080

 

© SBK Skånes distrikt