SBK Skåne

info från distrikt och klubbar

Nyhetsarkiv

Svenska Kennelklubben tar över huvudmannaskapet för agility

Svenska Kennelklubbens centralstyrelse har beslutat att ta över huvudmannaskapet för agility och bildar en verksamhetsklubb.

Detta riktningsbeslut tog Svenska Kennelklubbens centralstyrelse den 12 juni. Beslutet kände Svenska Brukshundklubben inte till i förväg.

 – Vi är medvetna om att det finns en grupp inom agilityn som arbetat för den här utvecklingen och att Svenska Kennelklubben tidigare ställt sig positiv till förslaget, men beslutet kommer utan förvarning, meddelar Rolf Weiffert, ordförande för Svenska Brukshundklubben.

Svenska Kennelklubben har för avsikt att, innan 1 september, säga upp avtalet för agility. 

- Vår intention är att kurs- och tävlingsverksamheten i brukshundklubbarna inte ska påverkas med oss som huvudman, uppger Ulf Uddman, VD på Svenska Kennelklubben. I augusti har centralstyrelsen bett att få in en tidsplan för när beslutet ska träda i kraft så ännu har vi inga datum, men det kommer inte ske före årsskiftet fortsätter han.

Vad beslutet i praktiken innebär för Brukshundklubbens medlemmar och klubbar vet ingen i nuläget, men Svenska Brukshundklubben arbetar för att ta ställning till beslutet och räta ut alla frågetecken.

– Vi är måna om att våra klubbar och medlemmar vet vad som väntar, men i nuläget har vi mycket lite information att tillgå, säger generalsekreterare Peter Rimsby och fortsätter. Så fort vi har egna svar kommer våra klubbar och medlemmar att underrättas, i huvudsak via brukshundklubben.se.

Förbundsstyrelsen och förbundskansliet kommer nu lägga resurserna på att kartlägga vad beslutet innebär för Svenska Brukshundklubben i framtiden. Tills vidare hänvisar vi alla frågor till Svenska Kennelklubbens kansli.


Svenska Brukshundklubben Skånes Distrikt

c/o Kirsten Silow Örnberg, Lövsångaregatan 15, 235 37 VELLINGE

Pg 126173-4 - Org.nr 838202-1080

 

© SBK Skånes distrikt