Webbnätverket

För sbk skånes webmastrar

Det finns många olika sätt att presentera bilder. Det här är nog det enklaste. Det är gjort med hjälp av MG Thumnails fungerar i Joomla 2.5 och 3. Ett annan app som fungerar lika bra är Mavik extension men den finns ännu bara för 2.5. Bägge programmen sparar bilderna som tumnaglarna i en särskild mapp. Vilket gör att sidan inte blir så tung.

Lägg bara in bilderna i den ordning du vill ha dem. Dra ner till lagom storlek. Sedan är det bara att klicka på bilden och den blir i orignalstorlek. Har du flera bilder på sidan går det att bläddra mellan bilderna i fullformat. Detta kan du använda på alla bilder om du vill på alla sidor, enstaka eller flertal.

Havsvik Fågelträd

 

Det finns många olika sätt att presentera bilder. Ett är att använda JAlbum ett svenskt program som är gratis att använda. Ett smart program där du bara drar in bilderna på plats, sparar automatiskt ner både tumnaglar och större bilder. Storlekar bestämmer du själv. Finns många olika mallar som också är gratis. Lägger du in FTP-adressen i programmet kan du enkelt installera hela på servern.

Du kan se exempel här>>

Cookies tillåter oss att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster accepterar du vår användning av cookies Mer information